SLANA SOBA 2021-01-12T11:05:19+00:00

Što je slana soba?

Slana soba je sterilna prostorija obložena prirodnom kamenom soli, u kojoj su stvoreni uvjeti boravka vrlo slični onima u slanim špiljama i rudnicima soli. Temperatura u sobi kreće se između 20 i 25 C, vlažnost zraka je 40-50%, uz visoku koncentraciju negativnih iona.

Kristalna kamena sol, kao prirodni ionizator, efikasno poboljšava kvalitetu zraka, proizvodi negativne ione koje nalazimo u predjelima u blizini mora, slapova, ili nakon oluja. Tijekom terapije halogenerator raspršuje fine čestice kamene soli, stvarajući tako mikroklimu vrlo sličnu onoj u slanim pećinama.

Boravak u takvoj mikroklimi i udisanje na taj način obogaćenog zraka, aerosola, nazivamo haloterapijom ili solnom terapijom. Boravak u slanoj sobi, prirodno liječenje i relaksacija, obogaćeni su opuštajućim utjecajem glazbe i svjetlosti.

ODRŽAVANJE HIGIJENE PROSTORA

Zbog sigurnosti naših posjetitelja, Citronella d.o.o. provodi niz mjera za održavanje čistoće u slanim sobama. Osim samog snažnog antibakterijskog i antivirusnog djelovanja soli, u slanim sobama se nakon svakog tretmana uključuje ventilacijski sustav koji čisti i izmjenjuje zrak. Također, sve ležaljke i sav pribor iz dječje sobe nakon svake se terapije dezinficiraju.

Haloterapija

Moderna haloterapija smatra se alternativnom metodom liječenja koja ne zamjenjuje terapiju lijekovima, ali je nadopunjuje i umanjuje potrebu za njihovin korištenjem. Temelji se na doziranom boravku osobe u posebno opremljenoj solnoj sobi, i kao takva je potpuno prirodna i nema interakcija s lijekovima.

Preporučljiva je svima, također i djeci, trudnicama ili starijim osobama. Terapija se provodi udisanjem mikročestica suhog, slanog aerosola – zraka obogaćenog finim česticama soli. Takav zrak prodire duboko u dišne puteve, znatno dublje od prirodnog morskog ili onog iz vlažnih inhalatora, a njegovo udisanje bitno utječe na smanjenje upala, i poboljšanje rada pluća.

Medicinska istaživanja dokazala su da haloterapija također pomaže kod tegoba izazvanih bolestima kao što su astma, kronični bronhitis i pneumonija, akutne i kronične bolesti gornjih dišnih putova ka što su kronična upala ždrijela, peludni sinusitis, te virusne infekcije ili atopijski dermatitis. Ta metoda liječenja također smanjuje simptome alergija, utječe na pročišćenje bronhija od alergena, bakterija, gljivica ili industrijskog zagađenja. Olakšava respiratorne i kožne tegobe, poboljšava cirkulaciju i općenito djeluje na poboljšanje cjelokupnog biološkog i imunološkog sustava.

Terapija namijenjena djeci traje 20, a ona namijenjena odraslima 40 minuta. Optimalni rezultati terapije postižu se nakon provođenja 10-15 uzastopnih tretmana, a terapiju je preporučljivo ponoviti dva do tri puta tijekom godine.

KONTAKT